Ritalin? Of de oorzaak aanpakken?

Het dilemma van scholen begrijp ik wel. Ik heb ontzettend veel bewondering voor de leerkrachten die het voor elkaar krijgen een (vaak veel te grote) groep kinderen iets bij te brengen. Ik geef het je te doen! En dan heb je één of een paar hele drukke kinderen in de klas die al je aandacht opeisen. Terwijl je ook verantwoordelijk bent voor al die andere kinderen.

Maar wat doe je als ouder van een druk kind? Soms wordt gedreigd met het niet over laten gaan van een kind of dat hij/zij niet in aanmerking komt voor speciale lessen/programma’s. Is Ritalin wel in het belang van het kind?

Ritalin verlicht de symptomen, waardoor je kind wat minder snel is afgeleid en rustiger wordt. Het pakt dus niet de oorzaak aan en er kan sprake zijn van bijwerkingen. Er is een alternatief! Met visuele training pak je de oorzaak aan van concentratieproblemen en het drukke gedrag. Het is alleen geen quick fix. Je zult er de benodigde tijd en energie in moeten willen steken. Maar daar heeft je kind dan wel zijn/haar hele leven profijt van!